2024. április 28-tól május 5-ig

RÉTSÁG

– Kedd reggel ½ 8

– Csütörtök este ½ 7

– Péntek reggel ½ 8

– Szombat este ½ 7 (előtte ½ 6-tól a szentáldozást kezdő csoport készületi órája lesz)

– Vasárnap de. ½ 10 Baráti és Bulejsza család + tagjaiért

ÚJULJATOK MEG LÉLEKBEN készülünk templomunk megújulásának ünnepére. Ennek pontos ideje még nincs meg, de hát a lelki megújulásunk sem megy máról-holnapra. Ennek szakaszai: Testetek a bennetek lakó Szentlélek temploma, Jézus arca az evangélium, Jézus érzékelhető valósága az Eucharisztia, a kenyerét is megosztó szeretet. Segítségünkre a magyar szentek sora lesz, vasárnapról-vasárnapra egy-egy szentet veszünk, ha nem is naptár szerinti pontossággal. 

Karitász csoportunk eddig önkormányzati szívességből kapott épületét megvásárolták, az új tulajdonossal még nem sikerült beszélni, szeretnénk, ha ott maradhatnánk, vagy pedig ismét az önkormányzat segítségét kérjük, hogy a közelünkben lehessen raktár lehetőség, hiszen a városban a városért dolgoznak önkéntes híveink.

Váci hagyatékból a Karitásztól kaptunk 2 doboz könyvet, a nagy teremből olvasásra kölcsön elvihető. Majd plébániai könyvtár lesz egykor az ilyen adományokból.

A szentáldozásaik kezdésére készülők szentmiséje május 11-én ½ 10-kor lesz. A szentgyónásaikat előtte szombaton délután teszik. Kedves hozzátartozóik, addig is készülhetnek ily módon. Imádkozzunk a gyerekek készületéért, komolyan vegyék és majd folytassák is. Meglátszhat ez abban is, hogy a tavalyi csoport és a többéves fordulót ünneplők is készülnek az eucharisztikus közösségbe való befogadás ünnepére.

Májusban az esti és vasárnapi szentmisék előtt, a reggeli szentmisék után litániát tartunk.

Közös hirdetések:

A gyerekek ittlétük jelzésére a következő szent matrica-képét kapják, szám szerint a rövid leírás mögé ragasszák be, a templomlapot a helyben iskolások már megkapták az első hittanórájukon, a nem helyben iskolások pedig itt kapják meg. Április 30-án kirándulás lesz a gyerekekkel a jásztelekpusztai földvárhoz; eső esetén benti játékos nap lesz a rétsági plébánia közösségi termében. Szülőket, más felnőtteket is szeretettel hívunk.

A személyi jövedelmi adó 2×1% megjelöléséről kérjük szíveskedjenek intézkedni.

A megáldott búzából tehetünk az imakönyvünkbe, így gyakrabban eszünkbe jut.

Körünkben az 1000 éves egyházmegye megújítására a következő imanapot májusra tervezzük. Erről bővebben az egyházmegye honlapján (https://vaciegyhazmegye.hu/) az ima-katekézis fül alatt olvashatunk.

TOLMÁCS

Hétfőn és csütörtökön este ½ 6-kor lesz szentmise, vasárnap 8 órakor.

A templomtető állta a tél próbáját, így már hozzáfoghatunk az ideiglenes oltár helyére másikat tenni, egyelőre még a terveztetés szakaszában vagyunk.

TERESKE 

Vasárnap a szentmise 11 órakor lesz.

Örömmel látjuk, hogy a kültéri keresztutat pályázat segítségével felújítják.